Thursday, November 8, 2012

Review: Kek Kahwin from jujucupcakes

Rehat sekekap from all the pregnancy things. Nak sambung review about my wedding yang dah nak masuk setahun pun. Hihi. Biar lambat, asal review je kan? Saje nak share to bride-to-be out there especially from Kluang  yang mungkin tercari-cari kat mana nak tempah kek kahwin yang berbaloi-baloi ni. ;D

Bila cerita pasal wedding cake ni, nak tergelak jugak saya sebab pada mulanya, saya ingat nak beli kek Secret Recipe yang dah tentu-tentu sedap, dan yang paling penting masa  tu adalah MURAH! Hehe. Save budget punye pasal. Suamy pulak kata tak payah ada kek pun tak pe. Haha lagi best kan ayat dia?

So bila dah decide untuk beli kek SR je, one of my good friend, Nana tanya pasal kek. And bila dia tau je yang saya nak beli kek SR, die terus lah bangkang habis-habisan. Heee. Sampai yang bestnya tu, dia terus nak sponsor wedding cake as our wedding gift! Fulamakaih, memang best betul bunyinya tu. Tapi yours truly ni agak segan-segan jugak lah nak terima sebab tau harga wedding kek yang bertingkat-tingkat tu bukannya murah setakat RM10-RM20 kan? Tapi Nana paksa jugak terima, so saya yang malu-malu kucing ni pun terima dengan hati yang saaaaangat terbuka dan gembiraaaaa sekali ! Heeee thank you Nana !

So bermula lah pencarian vendor wedding cake kat area Kluang & Batu Pahat. Saja cari yang dekat-dekat so saya tak payah nak pening fikir pasal nak bayar transportation cost etc etc. And i found this Jujucupcakes blogshop yang offer various design of cakes and cupcakes for events such as wedding, engagement, and so forth. After dah consult dengan the owner, saya pun mula lah google the design for the cakes. Bila google je wedding cakes, ya ampun sangat banyak yang cantik-cantik sampai tak tau nak pilih !






Nangis tengok kek cantik macam kat atas ni  kan ! Heee. And as for me, i opt for a simple cake, but sweet. So the cake design yang menambat hati saya adalah macam ni...


So so so so so sweet kannnnn. So saya pun minta Jujucupcakes buatkan kek macam ni for my wedding tapi 3-tiers instead of four. And alhamdulillah, it turns out well. :)

And this is my wedding cake. Harganya kalau tak silap saya about RM330 termasuk special request for the fresh flowers from Cameron Highland. (kalau duit sendiri ni memang fikir 8 juta kali. hihi ;p). Perisa chocolate. Sedap sangat. Rasa tak cukup makan satu slice, tapi terpaksa behave as pengantin yang sopan santun and distribute the cake to the guests. Hihi. 




And i would like to give a million thanks to a very lovely friend, Nana. May Allah bless you, dear friend ! :)



7 comments:

Hazz Nieza said...

nice!! pasti rs syg nak mkn. ;)

Anna R. said...

heee sayanggg, tp sedapp . so tak boleh tahan daripada tak di makan. hihihi :D

Nadea Emerald said...

cantiknya kek tu....

sedap tak? suka sangat... tp kat kluang la plak. heh

Anna R. said...

nadea;

alhamdulillah sedaap ! kawan-kawan yg dapat rasa hari tu pun still ckp sedap smpi hari ni. hehe

Anonymous said...

Sis..camne nk contact juju cupcakes?

Nur Hazielah said...

Mcm mna nk contact juju ni ek?

mastura said...

ads contact no jujucupcakes?