recent posts

Friday, February 24, 2012

Lebah sibuk ;p


Ye. Saya sekarang ni dah jadi macam lebah yang sibuk busy bee sesangat. Lepas satu asignment submit, datang lagi 2 asignment kena buat. Phewww, sungguh macam tak sempat nak bernafas atau dalam kata lain bersenang-lenang goyang kaki. Eh tapi dalam sibuk-sibuk tu sempat jugaklah layan movie seround dua. Tapi bukan wayang dekat shopping mall, kat rumah pun dah ada wayang. Lagi best boleh tengok berdua saja. Hihi. Eh, berbalik kepada cerita menjadi lebah, sebab tu memang tak sempat nak review cerita kehidupan seharian selepas bergelar seorang isteri mithali. Eh? Selalu sempat blogwalking saja. Itu pun salah satu cara nak rehatkan minda jugak lepas perah otak siapkan kerja kan? Ehe. Okay, sampai masa jumpa lagi. Macam lama pulak nak tinggalkan blog ni. Ehe. Hope adalah masa nak cerita panjang-panjang kat blog ni. Till then, assalamualaikum! :)

Friday, February 3, 2012

Bye bye Karambunai.

It was the last day of stay in Nexus Karambunai ! So at that morning, we both kemas-kemas barang dulu sebelum keluar pergi breakfast. Sedih jugak nak tinggalkan tempat yang best tu. Heee. Tapi takpe, kalau ada rezeki boleh pergi lagi tempat lain yang best camni jugak kan? Ameeen :)

yours truly dengan perut dah bunyik-bunyik. ;p

Agak lewat jugaklah kitorang pergi breakfast pagi tu, sebab sampai je dekat Penyu Restaurant, kitorang kena beratur dulu sebab dalam restoran tu dah penuh. Mujur lah staff restoran tu pandai tenangkan semua orang yang menunggu. Layanan diorang memang sangat bagus ! After 10 minutes, kitorang dapat tempat untuk duduk. Yey! Makan time! :D


All-time husband's favourite - koko krunch. Macam budak kecik. Hihihi ;p Tengok mat salleh kat belakang suamy tu macam bergaduh je kan dalam gambar ni? Hihi. Tapi takk taw sebenarnya. Diorang tu loving sangat sampai terlebih loving kitorang tengok! Keke. Apa yang terlebih nya ? Heeee itu rahsia saya dengan suamy je simpan. Kekekeke :D


And as for me, saya suka makan hash brown! Sedap! Kalau dulu masa jadi student, selalu pergi beli Big Breakfast kat mekdi sebab ada hash brown. So masa ni dah nampak hash brown depan mata and boleh makan secara takde limit, apa lagi kan? :P 

Lepas breakfast, kitorang jalan-jalan pusing resort sebelum nak check-out. Dari Karambunai nak ke Kota Kinabalu town, pihak resort memang ada sediakan shuttle bus setiap jam. So sempat lah kitorang amik-amik gambar lagi dengan jayanya kat sekitar Nexus.





The lobby.


 Ni dia schedule untuk shuttle bus tu. Charge pergi balik Karambunai - KK , RM24 per person.
Selain Karambunai - KK, ada shuttle bus jugak untuk pusing-pusing dalam area resort.

 Our one-way ticket. 

 The bus.


So, that's the end of our lovely stay in Nexus Karambunai. Untuk yang bercadang nak bercuti or honeymoon, this place is highly recommended ! Selain rasa privacy, tempat ni cantik, bersih, dan service diorang sangat mesra dan bagus. And yeah, some says it's heaven! ;)

Thank you Nexus Karambunai ! :)

Next entry, saya akan share about our stay in Le Meridien, KK. Stay tuned! ;p