Thursday, December 8, 2011

11.11.11 moments.

Alhamdulillah, i have become a wife to my lovely husband on that day. Syukur. Sejurus kami ditunangkan, tok imam pun sampai rumah tepat jam 5.30 petang. Bakal suami (at that moment) pun masuk ke rumah dan terus duduk di atas bantal nikah. Masa tu saya dah siap-siap ambil tempat di hadapan ummi saya selepas ditunangkan. Bila nampak bakal suami masuk ke rumah, terdetik di hati sendiri, 'Ya Allah betul ke ni nak jadi isteri Hafis dah?'. Rasa macam tak percaya je. And i believe, semua orang yang nak bernikah akan terfikir benda yang sama. 

Now, let the pictures speak thousand words..









 Wajah-wajah sebelum diijabkabulkan. Berdebar hati tuhan saja yang tahu.


 Tandatangan surat nikah & tok imam pulangkan semula sijil kursus nikah untuk disimpan.

Kami dinikahkan oleh ayahanda yang tercinta.

 Alhamdulillah dengan sekali lafaz, saya sah menjadi isteri kepada si dia.

Suami tersenyum lega.



Syukur, ya Allah.

Syahdu. Tiada kata tergambar.

Terima kasih ayah dan ummi kerana menjaga Ana selama ini.

Sayangi mereka seperti mana mereka menyayangiku, ya Allah..

Lafaz taklik dari suami & isteri.

Ini adik saya yang tersayang. Our precious.

Kak Na dah selamat jadi isteri orang, Adib. Adib jangan nakal-nakal duduk dengan ayah ummi ya.


note: All photos credit to Nodee Ghani Pictures.

8 comments:

natrah jaafar said...

date kite nikah sama la anna..hehe..congrats..selamat jadi isteri yg terbaik...hihi

cik anis said...

salam..

lompat2 blog then jumpa blog ana..eh eh..org kluang ek? anis org kluang jgk la..hehe..ana kluang area mana? alaa rugi tak jmp blog ana dr dulu kalo x da blh kenal2 b2b blogger kluang..huhu..btw congratz dear..barakallahu lakuma!! ;)

imymemine said...

natrah;

aah aah. date kita sameee. nanti sambut anniversary pun sameee. ooppss! heee. same goes to you yaaa ! ;)

imymemine said...

cik anis;

cik anis org kluag jugak eaaaa? aaa saya pun baru2 je jadi B2B blogger aritu. huuu. saya stay kat taman saujana. cik anis plakk? wahhh tak lame dah nak kawen ea. weee!~

cik anis said...

hee..anis kt kg melayu..xpe2 nanti wedding anis, anis jemput ana n hubby ek..leh kita kenal2..hehe

imymemine said...

ohh kg melayu ekk. heee ok insyaallah dear. ;)

Boo said...

assalamualaikum..
saya pun dari Kluang..
tapi situ kg suami :)
hehehe
taniah awak..

Anna R. said...

heee thank you boo ;)