Tuesday, August 16, 2011

Raya.

Raya 1:


Hari ni boss announce nak bagi cuti raya seminggu ! Yeay!


Boss 1: So you nak balik raya bila?
Me: Maybe on 27th or 28th.
Boss 2: Or you balik raya Puchong first?
Me: -____-' (tak sempat nak jawab, boss lagi sorang dah jawabkan)
Boss 1: Mestilaa balik Kluang maa. This year is the last raya before get married !
Me: Tehehehe ;p


Raya 2:


Dapat sms dari ayah semalam,


'Baju raya dah siap. Semua sekali RM370.'





Petang semalam jugak saya bank in kan duit dalam bank ayah. Wah pertama kali bayar baju raya sendiri neh! Heee.


Pagi ni ayah call,


Ayah: Baju raya 6 pasang kan?
Me: Alamak. Ce tanya ummi. Eh tapi rasanya betul 6 pasang ummi bagitau hari tu.
Ayah: Ok ok. Ayah dah kat kedai ni nak amik baju raya.
Me: OK ! :D


Sebenarnya bukan semua pun nak buat baju raya actually. My mom yang pilih & hantar kat tailor. My mom cakap,


" Takpe buat lebih-lebih. Nanti nak pergi melawat sedara-mara cik abang bolehlah pakai baju baru."


Tehehehehe (':

2 comments:

Adawiyah A.Halim said...

xtau npe..tp i tersengih2 bc entri u ni..hahahaha

imymemine said...

heee saye senyum sebab cik adawiyah datang singgah! thank you sgt! ;)