Sunday, September 11, 2011

2 months to go !

Terbaikkk. Rasa macam banyak benda je tak settle neh. Nek refresh checklist update lah, tengok apa lagi yang belum settle. 

Next week nak amik cuti Isnin & Selasa. Nak settlekan few important things yang pending:

1. Submit borang nikah 
2. 2nd fitting baju nikah
3. Ambil baju nikah cik abang
4. Nak discuss in details on baju bersanding plus accessories - kasut, veil, tudung, bantal nikah, set renjis, kipas, payung, dulang hantaran, pelamin !
5. Nak jumpa orang dewan untuk discuss susunatur meja & kerusi.

Ok then nak kena proceed DIY thingy:





1. Wedding signage
2. Print Thank you tag
3. Centerpiece deco
4. Guestbook table deco
5. Candy buffet deco
6. Hantaran deco
7. Handbouquet

And then belum book:

1. Cake/cupsakes for hantaran
2. Wedding cake
3. Hotel room for photog and uncle.
4. Additional homestay (?) for ayah's family
5. A canopy outside the hall

Later on, i have to:

1. Finalize warna baju pengapit
2. Create event kat FB so that boleh agak berapa org kawan-kawan boleh datang, and then confirmkan the number of guests kat catering side. Bila tarikh sesuai nak create event kat FB ni eh? Takut awal sangat, tapi takut jugak lewat sangat. Haih haih
3. Collect adress kawan-kawan yang possible datang or yang nak kad.
4. Send the wedding cards.

Apa lagi eh? Ok kalau teringat akan update lagi. Serius cam banyak benda nak kena buat sempat ke neh. Huaaaaa mulalah nak terkeluar bridezilla mode nye ni haaaa. HAHA

++ baju bersanding baru nak buat. pergh serius berani mati aku ni. nasib baik design yang simple-simple je untuk baju sanding tu. hopefully it will turn out well !


2 comments:

~ NANA ~ said...

go go go girl! x lama dah tu :)

imymemine said...

phewwwww ! cuakkkks !